HTML

INSIDER JELENTI

Az INSIDER anyablog és a Valley Connect startup program mellékleteként célunk, hogy tudósítsunk a Szilícium völgy startup történéseiről. A blogot az Insider szerzői, a Startup Underground események (Suu.hu) szervezői írják. Az Eszme, ami hajtja őket: LEGYEN ITTHON IS SZILÍCIUM VÖLGY! Killing for startup ecosystem!

Friss topikok

  • GCB: A Groupon eredményei magukért beszélnek. Sajnálatos, hogy ez nem nekem jutott eszembe, vagy 10 éve:) (2011.06.14. 08:40) Lady Gaga startupokba fektet!

Linkblog

Nos mi a közös Lady Gagában és Ashton Kutcher-ban? - mindketten szeretnek startupokba fektetni. Az elmúlt 2 hétben Lady Gaga megjelenése volt az egyik szenzáció a Szilícium Völgyben. Aztán a Twitter állítólag 40 M-ért megvette a Tweetdecket, ill. mindenki a Groupon számaitól ájult be és találgatta a közelgő tőzsdei árazását - szokásos riportunk a Szilícium völgyből (kivételesen 2 heti verzióban) 

 

GAGA, KUTCHER ÉS A STARTUP VILÁG

Szóval a heti Valley-bulvár Lady Gaga befektetése volt a Backplane startupba. Nos Gaga színes bőrű managere bejelentette, hogy Gaga a szórakozóiparban megkeresett pénze egy részét bizony a startup világba fekteti. És a Hollywood-i sztár Ashton Kutcher-hez hasonlóan bizony jelen lesz a kockázati tőke startup világában! (Ashton  1,5 éve minden induló és divatos startupban angyalként ott van és befektető cége az “A Grade Investment”), Hopp, a héten Gaga managere, Troy Carter össze is gründolta a 4. startupjukat. Nem kisebb névvel álltak össze a befektetésben, mint Eric Schmidt, egykori Google vezér (CEO) és most Google elnök. A “nyertes” startup a Backplane, amely egyelőre “csak” 1 millió dollárt gründolt a nagy nevektől, de persze annál nagyobb médiafigyelmet kapott.. Ja és az kevésbé volt fontos, hogy mivel is foglalkozik a Backpane: a nagy brandeknek (NFL, zenészek) segít a social médiában terjedni… hogy miként az persze egyelőre nem derült ki.

HETI 500 MILLIÓ: TWEETDECK-KEL

Döbbenet, hogy a korábbi heti 200-300 millió dolláros befektetési nagyságrendről az utóbbi 2 hétben csaknem 500 millió dollárosra ugrott a kinti startupokba történő befektetés. Ezt a növekményt persze olyan sztár cégekbe történő befektetések is erősítették, mint például az Airbnb utazási oldal, amelyet 13.000 város és 181 ország utazási ajánlatai töltenek meg. Őket egy 100 millió dolláros tőke bevonás 1 milliárd dollárosra értékelte.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A TWITTER IS VÁSÁROL NÉHA

A másik emlegetett felvásárlás a Tweetdeck megvétele volt a Twitter részéről. Ez persze amolyan "háztájiból" való vásárlás, mégis fontos stratégiai lépés a Twitter-től. Aztán napvilágot láttak a Groupon közelgő IPO-ját előkészítő számadatok és mindenki elhűlt a Gropuon döbbenetes fejlődésétől. Igaz, páran már "swindlerséget" is emlegettek és szekpetikusak a várható kibocsátások kapcsán. A vélemények megoszlanak, a LinkedIn sikeres tőzsdei kibocsátását követően (lásd ITT írtunk róla) azonban továbbra is igen felfokozott a várakozás minden startup sztár tőzsdei megjelenésével kapcsolatban. Érdemes megnézni a jelentést (az eredeti ITT)  vagy két látványos grafikont:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Akit pedig a részletes befektetési számok érdekelnek, az léci lapozzon az anyagblogba a hosszabb riportért:

21-22. heti riport: Lady Gaga is befektet!

  

 

 

Címkék: twitter ashton kutcher lady gaga ipo tweetdeck groupon airbnb

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://valleyconnect.blog.hu/api/trackback/id/tr152966333

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

GCB 2011.06.14. 08:40:58

A Groupon eredményei magukért beszélnek. Sajnálatos, hogy ez nem nekem jutott eszembe, vagy 10 éve:)
süti beállítások módosítása