HTML

INSIDER JELENTI

Az INSIDER anyablog és a Valley Connect startup program mellékleteként célunk, hogy tudósítsunk a Szilícium völgy startup történéseiről. A blogot az Insider szerzői, a Startup Underground események (Suu.hu) szervezői írják. Az Eszme, ami hajtja őket: LEGYEN ITTHON IS SZILÍCIUM VÖLGY! Killing for startup ecosystem!

Friss topikok

  • GCB: A Groupon eredményei magukért beszélnek. Sajnálatos, hogy ez nem nekem jutott eszembe, vagy 10 éve:) (2011.06.14. 08:40) Lady Gaga startupokba fektet!

Linkblog

Április startup slágere a MILK nevű startup indulása volt a Szilícium völgyben! A MILK főnöke Kevin Rose, aki többek között a legendás web2-s Digg alapítója is. A tulajdonosok között pedig megtaláljuk a Twitter alapító és főnök, Evan Williams-t és a Hollywood-i színész Ashton Kutcher-t is. Arról sem lehet kétségünk, hogy a MILK-ről a következő időben sokat fogunk hallani, mert a tulajdonosok között maga a Techcrunch főnök, Michael Arrington is ott van. 

 

A MILK-ről - a befektetés és indulás tényén kívül - egyelőre nem sokat tudni. Az biztos, hogy igazán nagy üdvöske lesz, mert ugyan - Szilícium völgyi méretekben számolva - nagyon kevés tőke, 1,5 millió dollár került bele, azt azonban a völgy sztár befektetői és legmenőbb startup vállalkozói (angyalai) tették bele. Egyébként az ágazatban igen nagy érdeklődés kísérte Evan Williams (vagy ahogy szóban hívják a benn fenntesek: "Ev") lépését, mert ő lassan már egy éve mondogatta, hogy unja a Twitter sikerét, és valami sokkal nagyobba akár belevágni... Nos, ez a Twitternél is sokkal nagyobb dolog vélhetően akkor a MILK lesz.

A várakozást jelzi, hogy csaknem 20 angyal befektető dobta össze az első körös 1,5 millió dollárt, ami mutatja, hogy az alapítók nem nagy összegű befektetéssel akartak indulni, tehát igazán nagy dobásra készülnek. A MILK termékét egyelőre nem látni, csak annyit tudni, hogy amolyan mobilapplikációs laborként fog működni. Azt hiszem a social media óriások (Facebook, Google) el is indíthatták felderítőiket a MILK-felé, hiszen a Twitter, Digg és Six Apart tapasztalata sok érdekes mobilos innovációs stimulálhat az új startupnál.

A Valley-ben áprilisban akviráció akvirációt követett: elkelt a web2-es Delicious, a VISA pedig 27,5 millió dollárral beszállt a divatos Square-be. További szenzáció gyanús, de aztán cáfolt inforámáció volt, hogy a Facebook immár 80 milliárdot érne... Ez aztán a következő hetekben több forrásnál is visszament a 60 milliárdos értékre.

A 16. héten 510 millió dollárnyi volt a befektetett tőke, ez kb. triplája annak a tőkeállománynak, amelyet hazánkban a befektetésre elköltenek...

Ha bővebben érdekelnek az áprilisi völgybeli történések, akkor az INSIDER anyablogunk első két heti riportjában olvashatod el azokat:

1. riport (ápr. 15.):

Google hét és Facebook lufi

 

2. riport (ápr. 29.):

16. heti riport: akviráció ezerrel!

 

Hamarosan a májusi riportokkal és összefoglalóval folytatjuk!

Címkék: digg facebook kevin rose twitter milk insider szilicium völgy evan williams valley connect

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://valleyconnect.blog.hu/api/trackback/id/tr372956102

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása