HTML

INSIDER JELENTI

Az INSIDER anyablog és a Valley Connect startup program mellékleteként célunk, hogy tudósítsunk a Szilícium völgy startup történéseiről. A blogot az Insider szerzői, a Startup Underground események (Suu.hu) szervezői írják. Az Eszme, ami hajtja őket: LEGYEN ITTHON IS SZILÍCIUM VÖLGY! Killing for startup ecosystem!

Friss topikok

  • GCB: A Groupon eredményei magukért beszélnek. Sajnálatos, hogy ez nem nekem jutott eszembe, vagy 10 éve:) (2011.06.14. 08:40) Lady Gaga startupokba fektet!

Linkblog

Május 17. hetében egy vacsi website, a GRUBwithus aratta le nálam a hét legizgalmasabb, Valley-beli startup-ja címet. A modell már ismerős, hiszen Párizsban a Marmite.com startup fődíjat nyert a 2010-es LeWeb döntőn. (Hohó ITT írtam anno róla) Most azonban a Szilícium völgyben is elindult egy hasonló ötlet: a GRUBwithus.com startup!

 

Nem kisebb befektető sztárok vannak a vacsi site mögött, mint Jurij Milner orosz milliárdos és Facebook tulaj, aki először szerzett (a Microsoft után) tulajdonrészt 1,5 éve a DST nevű befektetési cégén keresztül a Facebook-ban. Aztán beszállt Andresseen Horowitz, a legendás befektető cég, amely röpke 950 milliós tőkével rendelkezik és Marc és Ben tesók vezetése alatt áll. Ők pedig olyan legendák a Szilícium völgyben, hogy nem átallottak befektetni anno a Twitterbe, Diggbe, sőt a klasszik Netscape-be is... Szóval ha ők megjelennek valahol, akkor ott legalábbis a siker biztosan meg fog indulni. Ja és persze nem maradhatott ki ismét a befektetők közül Ashton Kutcher sem (lásd előző héten is ott volt már a MILK-ben!)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

És ha figyeltetek, akkor ismét láthatjátok, hogy nem nagy pénzről, de annál nagyobb hype-ról van szó. Hiszen a múlt heti sztár, a MILK sem sok pénzt szerzett (pre-POST ITT) - nos a GRUBwithus is beérte 1,6 milliós befektetéssel... legalábbis ez manapság nem számít sok pénznek a Valley-ben.

Pláne, ha figyelembe vesszük, hogy azon a héten összesen 720 millió dollár forgott befektetésként a Szilícium völgyben...

A részleteket az anyablogban olvashatjátok vissza: 

17. heti riport: usd 720M és egy új vacsi site

 

 

Címkék: facebook horowitz grubwithus jurij millner

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://valleyconnect.blog.hu/api/trackback/id/tr652959908

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása